Damesdispuut Xenia
 

"met de meiden"

Xenia is een actief dispuut. We staan vaak tot in de laatste uurtjes te dansen op Py en eten één keer per week samen. De week van een Xeniaan ziet er als volgt uit:

Maandag: Eten op Py (waar we gelukkig voor een kleine prijs een driegangendiner krijgen, das wel fijn in deze dure tijden!)

Donderdag: Activiteit/borrel vooraf, daarna dansen op Py


Naast de twee vaste dagen dat we elkaar zien op de sociëteit, organiseren we vaak dingen samen. Chillen in Vondel, eten bij Piccolino, uitgaan; stuur een appje in de groep en er zijn altijd meiden die mee willen! Daarnaast hebben sommigen van ons samen een sportabonnement of werken we samen bij concerten en festivals. In tentamenweken wordt er vaak samen gestudeerd. En natuurlijk vieren we elkaars verjaardagen altijd uitbundig!


Op festivals zijn we vaak te vinden. Zo gaan we samen naar Amsterdams Verbond, Mystic Garden, ADE, Lowlands en Thuishaven. Lukt het je niet om een ticket te regelen? Maak je geen zorgen, er zijn altijd meiden die voor je willen strijden in de kaartverkoop, hun ticketswap meldingen voor je aanzetten of via via iets voor je regelen.


Elk jaar gaan we met het hele dispuut een weekendje weg. Onze weekendcommissie regelt een gezellig huis in Nederland, organiseert een themafeest en een leuke activiteit. Het Xeniweekend betekent 2 dagen lang kletsen, zingen en even helemaal los gaan tijdens de zware studieweken. 


En we gaan elk jaar op Xenivakantie. De afgelopen jaren hebben we een week vertoeft in een villa in Split en hebben we een city trip gemaakt naar Gent. Van zonnen op een bootje tot chaotische avonden waarbij we de eerste trein terug pakten, dit is een week die je niet wil missen!